Hvad er god hygiejne? Tips til hygiejnerutiner på arbejdspladsen

Hvad er god hygiejne? Tips til hygiejnerutiner på arbejdspladsen

En god hygiejne dækker over de metoder og rutiner, der har til hensigt at hindre smittespredningen af bakterier og vira i de forskellige miljøer. Hygiejnerutiner er for alvor kommet på dagsordenen, særligt nu hvor corona-pandemien har ramt store dele af verden. Arbejdspladser genåbnes langsomt, og med det følger der også et naturligt større fokus på erhvervsrengøring. Men hvordan opretholder man en god hygiejne på arbejdspladsen?

Medarbejderens rolle – den gode håndhygiejne

Grundlæggende handler en god hygiejne på arbejdspladsen om at sikre, at alle områder i virksomheden tilbyder mulighed for håndvask, brug af desinfektionsmidler og mulighed for at holde afstand. Som medarbejder kan man selv gøre en stor del for at undgå smitterisici. Mange smitsomme sygdomme, såsom corona-bakterierne, overføres fra overflader til hænder og krop, og en god hygiejne kan derfor hjælpe med sundhedsfremme på arbejdspladsen. Denne kan opretholdes ved at vaske hænder ofte i løbet af dagen, eksempelvis efter toiletbesøg, efter host/nys samt efter spisning i kantinen. 

Arbejdsgiverens rolle – redefinering af arbejdspladsen

Som arbejdsgiver kan du også hjælpe med at fremme de gode hygiejnerutiner på arbejdspladsen. I takt med at hjemmearbejde bliver mere udbredt, er der behov for at redefinere kontorets funktioner, da der stilles nye krav til faciliteterne og rengøring heraf. En større grad af fleksibilitet i arbejdstider, fleksible kantineordninger og digitalisering bevirker, at man må tænke anderledes i forhold til erhvervsrengøringen. En tre-trins-plan er anbefalelsesværdig; den tager afsæt i forberedelse, implementering og opfølgning.

I forberedelsesfasen bør I som arbejdsplads sørge for at forberede arbejdspladsen og medarbejderne grundigt gennem information og en øget indsats på rengøringsområdet. Herefter bør disse indsatser og løsninger implementeres på en måde, der påvirker de daglige arbejdsrutiner for de ansatte mindst muligt. Afslutningsvis er det vigtigt at følge op på de implementerede tiltag og lære af jeres erfaringer. Har det virket? Hvad kan vi gøre bedre? At reagere hurtigt og at være omstillingsparat kan være nøglen til at få optimeret hygiejnerutinerne på arbejdspladsen. Samtidig er det væsentligt, at den individuelle medarbejder føler sig tryg ved at vende tilbage til arbejdspladsen, og her bliver kommunikation og transparens vigtige nøgleord.

Rengøringsudbyderens rolle – effektive løsninger over hele linjen

Når man vælger en udbyder af erhvervsrengøring, er det essentielt at finde en samarbejdspartner, der lægger vægt på kompetente og gerne bæredygtige rengøringsløsninger, og som har veluddannede medarbejdere, så man sammen kan mindske smitterisici. Gennem de faglige kompetencer kan den respektive arbejdsplads drage fordel af de innovative løsninger og tiltag såsom automatiseret rengøring og mobile håndvaske for at sikre et trygt arbejdsmiljø. Herudover findes der teknologiske løsninger, som kan skabe et bedre arbejdsmiljø for de ansatte. Med rengøringsrobotter mindskes smittefaren yderligere, da disse effektiviserer rengøringen og reducerer behovet for menneskelig tilstedeværelse, og med kontinuerlig overvågning af luftkvalitet og -partikler sikres de gode hygiejnerutiner.

Erhvervsrengøring er en løsning til jer, der vil guides sikkert gennem den forestående opgave. Udover optimering af den eksisterende erhvervsrengøring får I også hjælp til at finde besparelser på området, så økonomien stadig kan hænge sammen, i takt med at den gode hygiejne bliver optimeret.