Kaffe på jobbet er både en nydelse og et mødested
Kaffen på arbejdspladsen er ofte helt central, men også udskældt. I denne artikel giver vi gode råd til valg af kaffeløsning
I Danmark er kaffe på jobbet en af de vigtigste ingredienser på arbejdspladsen. Et kontor med adgang til kaffe er altafgørende for de flestes arbejdsdag, og i dag dikterer trenden høj kvalitet, bæredygtighed og større variation i den kaffeløsning, der tilbydes på arbejdspladserne. Kaffeløsninger er samtidigt noget, som mange arbejdspladser ser en fordel i at kunne tilbyde, fordi det giver velmotiverede og produktive medarbejdere. Derfor er det også vigitgt, at have en god kaffe tilgængelig for sine ansatte.
Men trods vores afhængighed er kaffemaskinen på arbejde en konstant kilde til utilfredshed. Ifølge psykologen Oskar Henrikson handler det dog ikke så meget om selve kaffen. Men snarere om, at vi beklager os, når vi gerne vil have en bedre kontakt med vores kolleger og få deres anerkendelse. Kaffemaskinen er både et mødested og et let offer. Holdningerne er ofte skarpe: Kaffen er for stærk, bitter eller tynd, maskinen er for langsom eller for svær at betjene.
Den perfekte kaffemaskine?
Ja, måske findes den på det lokale kafferisteri Kaffa Roastery i Finland. Her synes man, at vi burde brygge kaffe sammen, også på arbejde.
– Vi i Finland drikker mest kaffe i verden, men ofte er den af ganske ringe kvalitet. Det vil vi gerne ændre på, siger Svante Hampf, som er stifter af Kaffa Roastery.
– Bedre kaffe kan gøre kaffehjørnet på kontoret til et sted, hvor nye idéer skabes, og blive til et naturligt samlingspunkt, som bidrager til spontane møder mellem mennesker, forklarer Svante Hampf.
På Kaffa Roastery stiller de høje krav til, hvordan kaffen produceres og håndteres. Blandt andet har de et såkaldt ”handshake-program”, hvor virksomheden regelmæssigt mødes med alle producenter, som risteriet køber kaffe fra. Det garanterer, at al kaffe er bæredygtig – i kaffeplantagerne tager man hensyn til både natur og medarbejdere.
Og Kaffa Roastery er ikke alene – stadig flere lokale kafferisterier dukker op på markedet i dag. Moderne kaffeelskere stiller højere krav til etisk og ansvarlig produktion, og transparens og åbenhed over for forbrugerne er afgørende for virksomhedernes succes.
Kaffeekspertens tre bedste tips til at brygge rigtig god kaffe på kontoret:
1. Køb en kaffekværn og mal kaffen selv. Der findes også espresso- og filtermaskiner, som maler din kaffe automatisk - én kop ad gangen.
2. Rens kaffemaskinen med jævne mellemrum. Ud over en bedre smag har en ren maskine også en længere levetid.
3. Følelser påvirker også kaffeoplevelsen! Derfor er det vigtigt, hvordan du indretter kaffehjørnet. Hvorfor ikke brygge single estate-kaffe, hvor alle bønner kommer fra samme dyrkning, og hænge et billede op af gården, der producerer dem?
Coor hjælper jer med den rette kaffeløsning
Vi kender til vigtigheden af god kaffe på jobbet, og vi ved også, at ideen om god kaffe kan variere fra arbejdsplads til arbejdsplads. Det er derfor vigtigt for os, at være en fleksibel kaffelevenrandør for vores kunder. Vi tiæbyder skræddersyede kaffeløsninger med fokus på kvalitet og bæredygtighed, så jeres sortiment passer til jeres behov. Find den rette løsning til god kaffe her.