Rejsen mod net-zero

Som følge af Coors forpligtelse til at opnå Net Zero (dvs. klimaneutralitet) inden 2040 vil vores klima- og miljøindsatser have endnu større indflydelse på vores beslutninger og daglige drift end nu. For at nå vores ambitiøse klimamål er samarbejdet med vores kunder, brugere af vores service og leverandører afgørende. Vi er også afhængige af nye innovationer, der kan hjælpe os med at reducere både vores egen og vores kunders klimaaftryk.

Person der holder en ung plante med jord i hænderne mod en uskarp grøn naturbaggrund.

Den overordnede strategi 

Den overordnede ambition inden for miljø- og klimaansvar er at beskytte vores omgivelser ved aktivt at forsøge at reducere vores egen og vores kunders miljø- og klimapåvirkning, samt at mindske ressourceforbruget – både aktiviteter udført internt og af leverandører. 

For at opnå dette sigter vi mod en forbedret indsats, ved at agere som grøn rådgiver, for at hjælpe kunder med at reducere deres miljø- og klimapåvirkning, mens vi aktivt reducerer vores egen miljø- og klimapåvirkning, dvs. energiforbrug, affaldshåndtering, kemikaliebrug, CO2-udledning fra transport og håndtering af råmaterialer. Vores mål er at halvere vores CO2-fodaftryk fra 2018-2025 og nå Net Zero inden 2040. 

Aktiviteter rettet mod at reducere klimapåvirkningen fra vores daglige drift udføres løbende. Dette gøres dels gennem de tjenester, vi leverer, og dels på Coors egne kontorer. Vi tager ansvar for klimapåvirkningen fra vores egne operationer og har færdigheder der kan understøtte vores kunders miljø- og klimaambitioner.

Coor og Science Based Target-initiativet 

Coor har forpligtet sig til Science Based Target Initiative (SBTi) og har i denne forbindelse fået valideret sine klimamål. Dette betyder, at Coors klimamål er i overensstemmelse med Paris-aftalen og det videnskabelige ønske om at begrænse den globale opvarmning til 1,5˚C.

For at opnå Net-Zero inden 2040 – ti år tidligere end SBTi’s generelle krav til virksomheder – skal Coor eliminere udledningen af drivhusgasemissioner fra egen drift og reducere CO2-udledningerne i hele værdikæden med 90% sammenlignet med basisåret 2018. I 2023 validerede SBTi, at Coors initiativer er i overensstemmelse med de videnskabelige krav for at nå dette mål.  

 

A logo for a company

Description automatically generated

Coors kortsigtede klimamål 

75 % reduktion af udledningen inden 2030. 

For at begrænse den globale opvarmning til 1.5 °C har Coor forpligtet sig til at reducere CO2-udledningen fra scope 1 og 2 med 75% inden 2030, sammenlignet med udledningsniveauet i 2018.  

75 % udledning fra leverandører med SBTi-godkendte mål 

Coor har forpligtet sig til, at 75 % af virksomhedens scope 3-emissioner fra indkøbte varer og tjenester, upstream-transport og distribution, skal komme fra leverandører med klimamål, der er godkendt af SBTi. Denne forpligtigelse skal opnås inden 2026.  

Scopes forklaret

 

Scope 1 

Direkte udledninger fra Coors egne biler og maskiner.

Målet for 2030 er at have en fuldstændig fossilfri køretøjsflåde. 

Scope 2 

Indirekte udledninger fra områder, hvor Coor har operationel kontrol over energiforbrug.

Målet for 2030 er, at al elektricitet kommer fra vedvarende kilder. Det langsigtede mål er udelukkende at anvende vedvarende energikilder for at imødekomme behovet for elektricitet, opvarmning og køling i lokalerne. 

Scope 3 

Indirekte udledninger fra købte varer og tjenester, brændstof- og energirelaterede aktiviteter, opstrøms transport og distribution, medarbejderes pendling og affaldshåndtering.

 Udover målet om at Coors leverandører tilslutter sig SBTi, så er det et mål at reducere udledningerne fra mad og drikkevarer med 30% [kg CO2e/kg købt råmateriale] inden 2025 i forhold til referenceåret 2018. 

Vores arbejde med FN's Verdensmål 

Vores høje bæredygtighedsambitioner og strategi er baseret på principperne fra FN's Global Compact og FN's 17 Verdensmål (SDG'er). Formålet med målene er at afskaffe ekstrem fattigdom, reducere ulighed og uretfærdighed i verden, fremme fred og retfærdighed samt løse klimakrisen inden 2030. Vi ønsker at hjælpe med at fremme dette vigtige agenda. 

I de seneste år har vi primært rettet vores udviklingsindsats mod otte af FN's Verdensmål, fordi det er her, vi bruger flest ressourcer og derfor har den største mulighed for at gøre en positiv forskel. I 2022 gennemførte vi en omfattende vurdering af vores bidrag til de 17 FN Verdensmål. Vurderingen viste, at vi skal fortsætte med at fokusere på disse otte mål. Derudover har vi også tilføjet verdensmål nummer syv, bæredygtig energi til alle, til de mål, vi fokuserer på, og vi har opbygget en voksende serviceportefølje af smarte energiløsninger, som gør det muligt for os at yde et mere aktivt bidrag på dette område. 

 

 

Sådan kan vi hjælpe jer

Læs om vores bæredygtighedsservices